loading...
پرتو افکن

بررسی ویژگی ها و مزایای بلوک هبلکس aac

نویسنده بازدید : 35 پنجشنبه 25 اسفند 1401 نظرات (0)

تاریخچه بلوک هابلکس

در اواسط دهه 1920، دکتر یوهان اکسل اریکسون، معمار سوئدی که در مورد تولید مصالح ساختمانی جدید تحقیق می کرد، این بلوک منحصر به فرد را به نام بلوک هابلکس معرفی کرد. او همواره در تلاش بود تا موادی شبیه چوب، سبک، سفت و با کارایی بالا و در عین حال مقاوم در برابر آتش، خوردگی و شکستگی تولید کند. بنابراین با چنین ایده ای کوارتز (ماسه)، سولفات کلسیم (گچ)، آهک، سیمان، آب و مقداری پودر آلومینیوم را ترکیب کرد و ساختاری اسفنجی و مقاوم را به وجود آورد که با نام بلوک هابلکس (AAC) معرفی شد.

این اختراع بعدها منجر به تولید بلوک هایی با نام تجاری (سیپورکس) شد و جالب است بدانید که این برند در حال حاضر در سی و پنج منطقه مختلف دنیا شعبه دارد.

بلوک سبک هابلکس چیست؟

بلوک های سبک هابلکس بلوک های بتنی ساده ای هستند که تخلخل زیادی دارند و همین امر باعث می شود در شرایط مختلف بسیار مقاوم باشند. امروزه از این بلوک ها در بسیاری از موارد ساخت و ساز ساختمان استفاده می شود و می توان گفت از پرمصرف ترین بلوک های بتنی می باشد. این بلوک ها دارای ویژگی های زیادی هستند که باعث استفاده زیاد از آنها شده است، با این حال دو عامل بسیار مهم در این بلوک ها وجود دارد، یکی مقاومت بسیار بالای این بلوک ها و دیگری وزن کم بلوک ها. است.


چسب هابلکس چیست؟

چسب هابلکس ملات خشک شده و آماده مصرف است که برای تسطیح سطوح داخلی و خارجی دیوارها و همچنین تسطیح سطوح به منظور ایجاد زیرسطحی صاف و مطلوب برای نمای ساختمان استفاده می شود. این چسب استحکام چسبندگی بسیار بالایی دارد و فقط با افزودن آب می توان آن را برای مصرف آماده کرد. لازم به ذکر است که چسب هابلکس مقاومت بسیار بالایی دارد.

کاربرد بلوک های هابلکس

به طور کلی امروزه استفاده از بلوک های سبک هابلکس کاربرد فراوانی در صنعت ساختمان دارد و در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه برای ساخت ساختمان های ضد زلزله از بلوک های سبک هابلکس استفاده می شود زیرا این بلوک ها در برابر زلزله بسیار مقاوم هستند. همچنین در مکان هایی که خطر آتش سوزی وجود دارد از بلوک های سبک استفاده می شود زیرا این بلوک ها عایق حرارتی خوبی در برابر آتش هستند. یکی دیگر از کاربردهای بسیار مهم بلوک های هابلکس، استفاده از آن ها در کانال های حرارتی به دلیل خاصیت عایق حرارتی آن است، بنابراین می توان به راحتی و با خیال راحت از آن ها در ساخت کانال های حرارتی استفاده کرد.

نحوه تولید بلوک هابلکس

بلوک سبک هابلکس محصولی جدید است که در انواع ساختمان های مسکونی، تجاری و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. این بلوک قابل بازیافت و غیر سمی است و از آنجایی که سلول های هوا در داخل آن وجود دارد، وزن آن نیز سبک است. لازم به ذکر است که به طور کلی روش تولید بلوک هابلکس در مراحل مختلفی انجام می شود که به شرح زیر می باشد.

1. اختلاط مواد و تهیه ملات

ابتدا مواد اولیه ساخت بلوک شامل ماسه، آهک، سیمان و گچ به نسبت های مختلف با یکدیگر مخلوط شده و به مقدار لازم پودر آلومینیوم به آن اضافه می شود. در پایان مقداری آب به ترکیب مورد نظر اضافه می شود تا ملات مورد نیاز تهیه شود.

2. فرآوری ملات

در این مرحله ابتدا قالب ها را با یک لایه نازک روغن می پوشانند تا ملات به آن ها نچسبد. سپس ملات مذکور در آنها ریخته می شود تا گاز هیدروژن از واکنش پودر آلومینیوم با آب و گچ آزاد شود که منجر به انبساط ملات می شود. جالب است بدانید که انبساط ملات می تواند تا سه برابر حجم اولیه ادامه یابد و با تشکیل حباب هایی در این ترکیب همراه است. لازم به ذکر است که این حباب ها بیشترین نقش را در سبکی و عایق بودن ملات دارند.

3. درمان

پس از گذشت 240 دقیقه از زمان پخت، فرآیند پخت باید در مخازن تخت فشار شروع شود. این مخازن معمولاً با قطر 3 متر و طول 45 متر، به اندازه کافی بزرگ هستند و عملیات اتوکلاو انجام می شود.

4. برش و بسته بندی

پس از عمل آوری و جداسازی بلوک ها از قالب، بلوک ها برش داده شده و بر اساس سفارش های پذیرفته شده به بازار عرضه می شوند.

چرا بلوک سبک هابلکس برای عایق حرارتی مناسب است؟

طراحی ساختمان و خواص مصالح به کار رفته در آن تاثیر ویژه ای بر میزان مصرف انرژی و راندمان انتقال حرارت ساختمان های تجاری و مسکونی دارد. علاوه بر این، وجود دیوارها، سقف ها و کف های ساخته شده از بتن هوادهی و اتوکلاو شده، ترکیبی خلاقانه از هدایت حرارتی کم و نفوذپذیری کم هوا ایجاد می کند.

بنابراین مزایای بلوک هبلکس امکان مدیریت مصرف انرژی و در نتیجه کاهش هزینه انرژی برای کاربران ساختمان را در کنار بهبود آسایش زندگی و کاهش تقاضا برای تاسیسات تولید برق را برای کاربران ممکن می سازد.

مزایای استفاده از بلوک های هابلکس

از هدر دادن انرژی خودداری کنید
بلوک های هابلکس دارای ویژگی عایق حرارتی هستند که به معنای نگهداری راحت تر از محیط داخلی است. در واقع با استفاده از این نوع بلوک ها نیازی به عایق بندی اضافی در ساختمان نیست.

افزایش سرعت نقاشی دیوار

وزن سبک و ابعاد بزرگ بلوک های سبک هابلکس باعث می شود که سرعت کارگران در دیوارکشی بسیار بیشتر از سایر بلوک های ساختمانی باشد و همچنین مصرف ملات در سازه با استفاده از این بلوک ها بسیار کمتر خواهد بود.

 

سازگار با محیط زیست

به دلیل استفاده از مواد غیر سمی و سازگار با محیط زیست در ترکیبات این مصالح ساختمانی و همچنین برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی ساختمان، این بلوک بسیار پایدار بوده و از طرفی دوستدار محیط زیست نیز محسوب می شود. بنابراین بسیاری از سازندگان مجریان را به استفاده از این نوع بلوک تشویق می کنند.

مقاومت حرارتی بالا

این بلوک ها به دلیل وجود هوا در بافت متخلخل آن و استفاده از مواد اولیه که رسانایی حرارتی پایینی دارند، در برابر هدر رفت انرژی بسیار مقاوم بوده و هزینه ها را در طول دوره بهره برداری کاهش می دهد.

خواص آکوستیک

از بارزترین ویژگی های بلوک هابلکس استفاده از این موارد به عنوان یک مانع صوتی موثر است، بنابراین این نوع بلوک ها را می توان با خاصیت صوتی همراه کرد.

ضایعات کمتر

بلوک های هابلکس را می توان با ابعاد دلخواه تولید کرد و همچنین قابلیت برش را دارد که باعث کاهش چشمگیر ضایعات تولیدی در حین ساخت دیوار می شود.

 

وزن بسیار سبک

آنها 3-4 برابر سبک تر از مصالح سنتی و 30٪ وزن کمتر از بلوک های سیمانی استاندارد هستند. به همین دلیل بار مرده ساختمان را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند.

 

غیر سمی بودن

با توجه به اینکه در بتن بدون هوا هیچ گونه گاز سمی یا مواد سمی وجود ندارد. این ویروس جوندگان و سایر آفات را جذب نمی کند و برای انسان کاملا بی خطر است.

مونتاژ سریع

جالب است بدانید از آنجایی که این نوع بلوک ها مواد سبکی به حساب می آیند و کار با آن ها آسان است، مونتاژ بسیار سریع و روان تری دارند. همچنین زمانی که به محل می رسد زمان تولید را افزایش می دهد.


معایب بلوک هابلکس

قیمت بلوک هابلکس در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی مانند بلوک سیمانی سبک، بلوک معمولی، بلوک آجری و انواع دیگر بالاتر است.
بلوک های هابلکس در لایه اولیه خود آب را به میزان بالایی جذب می کنند به همین دلیل لازم است قبل از انجام هر نوع عملیاتی دیوارها را کاملا خیس کنید.
بیشتر بخوانید: سقف های یوبوت و کاربرد آنها در صنعت ساختمان

نکات مهم قبل از خرید بلوک هابلکس

به طور کلی توجه به نکات زیر قبل از خرید و در حین انتقال بلوک هابلکس می تواند کمک کننده باشد که عبارتند از:

بلوک های هپلکس در اندازه های مختلفی در بازار موجود است، بنابراین مطمئن شوید که اندازه ای که انتخاب می کنید همان اندازه ای است که نیاز دارید.
به سلامت بلوک ها توجه کنید زیرا بلوک ها باید صاف و یکنواخت با اضلاع صاف باشند.
اطمینان حاصل کنید که سیپورکس در هنگام انتقال از باران، برف و رطوبت محافظت می شود.
بلوک ها را از آلاینده های مضر دور نگه دارید. (روغن و...)
مراقب باشید که بلوک ها را در قسمت خاصی از سازه انباشته نکنید زیرا می تواند به سازه آسیب برساند.
استفاده از چسب مخصوص سیپورکس می تواند به نتایج مطلوبی منجر شود.


لیست قیمت و قیمت روز بلوک هابلکس

با توجه به استفاده روزافزون از بلوک هابلکس در ساختمان ها در سراسر دنیا و تاثیرات ملموس کیفیت و کاهش هزینه ساختمان، این بلوک جایگاه ویژه خود را در صنعت ساختمان پیدا کرده است. جالب است بدانید که در گذشته قیمت بلوک دغدغه اصلی سازندگان برای انتخاب نوع مصالح سنگی چینی بود، اما با افزایش هزینه های انرژی و هزینه زیرساخت های ساختمان، رویکرد به انتخاب ظروف چینی مصالح بلوک سنگی تغییر کرده و به سمت گزینه هایی مانند عایق حرارتی و سرما، ایمن بودن از زلزله، عایق صدا و بسیاری دیگر از مزیت ها رفته است و طبیعتا بلوک هابلکس جایگاه و ارزش خود را پیدا کرده است.

ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 11
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 6
  • آی پی دیروز : 54
  • بازدید امروز : 40
  • باردید دیروز : 250
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 40
  • بازدید ماه : 8,282
  • بازدید سال : 46,083
  • بازدید کلی : 46,083