loading...
پرتو افکن

علیرضا اکبری چگونه می اندیشید و چرا جاسوس شد؟

نویسنده بازدید : 51 چهارشنبه 28 دي 1401 نظرات (0)

مردی که مانند گوندو در زیر آب کمین کرده و سوژه‌های مختلف را مشاهده می‌کند، مردی که لباس‌های شیک می‌پوشید، زندگی مجللی داشت و یک شبه به خاطر رفتار خاصش جاسوس شد.

سرویس سیاست مشرق - اواخر هفته گذشته شایعه دستگیری یک جاسوس حرفه ای مورد توجه بسیاری از رسانه ها قرار گرفت. آن روزها گمانه زنی های زیادی درباره نام فرد دستگیر شده وجود داشت. بالاتر از یک مدیر دولتی است! بازار داغ شایعات خیلی زود فروکش کرد.

وزارت اطلاعات و قوه قضائیه با صدور اطلاعیه های جداگانه ای از دستگیری، محاکمه و حکم اعدام علیرضا اکبری جاسوسی برای سرویس های اطلاعاتی انگلیس خبر داد. در اطلاعیه وزارت اطلاعات، با اشاره به شناسایی هویت اکبری در بازدید از سفارت انگلیس برای اخذ روادید، اعلام شده است که وی در سفرهای شخصی خود به اروپا، کارمند تمام عیار سازمان جاسوسی انگلیس شده است. اطلاعات به دست آمده را کاملا آگاهانه و بارها در اختیار سرویس جاسوسی دشمن قرار داد. تعیین کرده است.

علیرضا اکبری چگونه می اندیشید و چرا جاسوس شد؟

مرموزتر از نخدا افضلی خطرناکتر از کلاهی و کشمیری!

دستگیری علیرضا اکبری موضوعی ویژه محسوب می شود، این جاسوس 61 ساله یادآور شخصیت های خاص تاریخ معاصر انقلاب اسلامی است؛ این جاسوس 61 ساله در تاریخ معاصر انقلاب اسلامی را به تصویر می کشد. نام او را می توان با بهرام افضلی، کشمیری و کلاهی تشبیه کرد که هر کدام با مهارت خاصی به حلقه اول تصمیم گیری در نظام رسیده بودند و بعدها با ایجاد ارتباطات آلوده به سرنوشت های مختلفی دست یافتند، افضلی محاکمه و اعدام شد. کلاهی در دربار در هلند کشته شد و نفر سوم در شهرک داخلی توسط منافقین منهدم شد اما علیرضا اکبری با سابقه هفتاد ماه حضور در جبهه و رسیدن به سمت هایی مانند معاونت روابط خارجی وزارتخانه وزارت دفاع و شورای عالی امنیت ملی برای فعالیت در مرکز تحقیقات و مشاوره راهبردی نیروی دریایی ارتش، شرایط ویژه‌تری نسبت به سایرین دارد. جاسوس دارد!

بهرام افضلی اطلاعات محرمانه نظامی را در اختیار دولت های خارجی قرار داده بود. کشمیری و کلاهی نیز به دلایل عقیدتی جذب منافقین شده بودند و عملیات تروریستی را هدایت و اجرا کرده بودند، اما اکبری بر خلاف این سه نفر نه تنها یک جاسوس یا خرابکار تروریست با اهداف سیاه است. تصمیم گیری در سیستم نفوذ می کند و بر سیستم ادراک آن تأثیر می گذارد، بنابراین اکبری موضوعی بسیار خطرناکتر از مردم نخدا افضلی به حساب می آید. اکبری ویژگی متفاوتی با دیگران دارد; او هم جاسوس است و هم مزاحم!

در مسائل امنیتی، امنیت به نرم و سخت تقسیم می شود. امنیت سخت شامل امنیت جانی و مالی است و امنیت نرم به احساس امنیت و مسائلی مانند امید به آینده اشاره دارد. البته استفاده غیرمعمول از نفوذ می تواند به احساس ناامنی دامن بزند و امنیت روانی یا نرم را تضعیف کند. مودوم افضلی محصول یک شبکه جاسوسی نظامی وابسته به حزب توده بود که خبر دست اول را به مامور خارجی رساند. اما علیرضا اکبری علاوه بر جاسوسی و فروش اسناد محرمانه به دشمن; نقش رهبر فکری را هم ایفا می کرد تا بر قدرت تصمیم گیری آنها تاثیر بگذارد!

انگلیسی ها هرگز از اکبری نخواسته بودند که در دیدار با مقامات ارشد، بمب هدایت شونده را منفجر کند و شهیدی را روی دستان مردم بگذارد، اما او را طوری پرورش دادند که مانند موریانه به عمق راهبردی جامعه فکری و ادراکی نفوذ کند. و به تدریج آن را از درون متلاشی کرد. کند، پس اکبری حتی از تروریست هایی چون کلاهی و کشمیری که شهدای گرانقدری چون رجایی. بهنر و بهشتی را از انقلاب اسلامی گرفتند و بدخیم تر بود.

علیرضا اکبری چگونه می اندیشید و چرا جاسوس شد؟

علیرضا اکبری چگونه می اندیشید و چرا جاسوس شد؟

آتش زدن یک پروژه بزرگ جاسوسی در تهران

پس از اعدام علیرضا اکبری در تهران، یکی از همکارانش در لندن در یادداشتی بلند و بلند نکات جالبی را برای سیاسی جلوه دادن ماجرا بیان کرده است، محمدعلی شعبانی نوشته است که اعدام اکبری پایتخت سیاسی انگلیس را به آتش خواهد کشید. ، این یک پذیرش ناخواسته است. این نشان می دهد که لندن بیش از آن نگران از دست دادن یک قطعه خود در تهران است. نگرانی از بین رفتن انسجام فکری در داخل ایران است! اظهارات نخست وزیر انگلیس را باید در همین راستا تفسیر و ارزیابی کرد.

او ساعتی پس از اعدام جاسوس انگلیسی ریشی سوناک نوشت که از مرگ اکبری در ایران شوکه شده است. این سرگیجه شدید بدون شک ناشی از دلسوزی لندن برای حقوق بشر نیست. بررسی یادداشت ها و اظهارنظرهای این جاسوس انگلیسی به خوبی نشان می دهد که چرا برداشتن این کلید برای طرف غربی سخت و تاسف بار بوده است چرا که پیش از وی تعدادی کلید جاسوسی دیگر توسط سازمان های اطلاعاتی و انقلابی شناسایی و دستگیر شده بود اما هیچ کدام از میان آنها، انگلستان یک سفیر از ایران داشت. حتی زمانی که معاون شرکلیف در بیابان های مرکز کشور در حین جاسوسی از موشک ها دستگیر شد، برنده نشده است. اکبری حتی از یک مهره شبه دیپلماتیک برای انگلیس ارزشمندتر بوده است.

افرادی که اکبری را از نزدیک می شناسند اذعان دارند که این جاسوس انگلیسی قدرت تحلیلی بالایی داشته و خیلی سریع خبر را به تحلیل تبدیل کرده است. از جمله کیش شخصیت و تکبر بالا که باعث شد سازمان های جاسوسی روی او سرمایه گذاری کنند.

علیرضا اکبری چگونه می اندیشید و چرا جاسوس شد؟

جاسوس انگلیسی چگونه فکر می کرد؟

بررسی قدرت فکری اکبری در شناخت شجره نفوذ و جاسوسی از اهمیت بالایی برخوردار است. اکبری به عنوان رئیس مرکز مطالعات راهبردی (تصمیم) وارد رسانه شد و بیشتر مطالب وی در رسانه های اصلاح طلب منتشر و در دسترس عموم قرار دارد. وی چند ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال 92 در نشست تخصصی سیاست خارجی، ضرورت بازسازی دیپلماتیک در ایران را مطرح کرد و گفت:

از منظر سیاست خارجی، تحریم ها هدف نیستند، بلکه ابزاری در مبارزه سیاست خارجی هستند. اگرچه تحریم های اقتصادی علیه ما اعمال می شود، اما بیشتر آثار اجتماعی و سیاسی آن بیشتر از تحریم های اقتصادی است. اینکه چقدر و تا چه حد می توان از خرد و توان جمعی کشور برای بسیج همه ظرفیت ها در سیاست خارجی برای رفع این تحریم ها استفاده کرد، بستگی به رویه دولت دارد. ما باید از راهی که بر ما حاکم شده است دوری کنیم. یعنی از روند جلسه - قطعنامه - تحریمی که تاکنون داشته ایم جلوگیری کنیم و با حمایت ملی این روند را تغییر دهیم. نظام دیپلماسی باید به این موضوع نگاه کند که برای حل مشکلات امنیتی - حقوقی راه حل اساسی اندیشیده شود چرا که غرب مسائل امنیتی را به مسائل حقوقی تبدیل کرده و سعی دارد از آن علیه ما استفاده کند. ما باید فضای سیاست خارجی خود را بازسازی کنیم و تصمیم و جهت گیری جدی در این زمینه اتخاذ کنیم. عده ای در این زمینه فهرستی در چنته دارند، اما هنوز به آن فکر نکرده اند، یعنی هنوز در فلسفه آن گیر کرده اند. بر این اساس باید مسیر تحریم ها را تغییر دهیم. [1]

مدتی بعد در مقاله ای با عنوان «مشکل هویت ژئوپلیتیکی و بقای ایران» نوشت:

آنچه ما را نگران می کند اشتباه هویت ملی و هویت فرهنگی ماست. مشاهدات «متوالی» و مستمر و گسترده از موقعیت‌های «هویت-فرهنگی» ما نشانه‌های خوبی به دست نمی‌دهد. رای به آماده سازی ملتی برای پذیرش سرنوشت تاریک خود برای تغییر هویت، فرهنگ و اخلاق آن ملت کافی است. [2]

در عین حال تز «تغییر ژنتیکی» در سیاست گذاری از سوی این جاسوس انگلیسی مطرح شده است که سعی در موضع گیری های منطقی و درج نفوذ بین جملات رنگارنگ در تحلیل های خود داشته است. جملاتی که آن روزها اکبری به کار می برد شباهت مبهمی به تز تغییر سیاست خارجی ایران داشت که آن روزها از نادر انتصار آمریکا به وزارت خارجه ظریف دیکته می کرد!

علیرضا اکبری چگونه می اندیشید و چرا جاسوس شد؟

همزمان با داغ شدن بحث فتا در ایران، اکبری بار دیگر به صحنه آمده و برای تصمیم گیری در نظام راهبردی کشور تئوری می دهد. وی در این یادداشت بار دیگر به تغییر ژنتیکی ایران اشاره کرد و نوشت[3]:

نهادهای تصمیم گیرنده ایران نیز در حال رایزنی برای نحوه تعامل با «کلیه دستورالعمل های FATF» هستند. اگرچه لوایح چهارگانه همه مطالبات FATF از ما نیست، اما در صورت اجرایی شدن لایحه CFT یا مقابله با تامین مالی تروریسم، اجرای کامل پروتکل «برنامه اقدام» و مطالبات ویژه FATF موضوع جلسه بهمن ماه خواهد بود. . گذشته باید مشخص شود. تا زمان اجرای کامل همه آن موارد، ایران به وضعیت عادی بازنخواهد گشت. این خلاصه ای از تصمیم شورای عمومی کارگروه ویژه مالی FATF در جلسه اخیر است. چهار ماه بعد در جلسه بهمن ماه آینده، سازمان کنترل مالی تصمیم می گیرد که کدام طرف ایران را از تعلیق خارج کند؟ آیا می توان ایران را از وضعیت عادی خارج کرد؟ یا از «در» وضعیت اقدامات مقابله ای (یا تنبیهی)؟ رمز ایران از دروازه «کشورهای عادی» اجرای کامل توافقنامه «برنامه اقدام» و ارائه فهرست مطالبات ویژه است. «برنامه اقدام» در واقع الگویی از خواسته های FATF از هر کشور و تعهدات خاص هر کشور است. هنوز باید قبل از اجرای کامل «برنامه اقدام» اقدامات بیشتری انجام دهیم!

علیرضا اکبری چگونه می اندیشید و چرا جاسوس شد؟

این جاسوس انگلیسی این ادعا را مطرح کرد که اگر ما به دو کنوانسیون پالرمو و CFT بپیوندیم اولاً هیچ تضمینی وجود نخواهد داشت که FATF وضعیت ما را عادی کند، ثانیا تحریم های آمریکا به داخل مرزهای ما کشیده می شود و ثالثاً این امر باعث می شود که ما به این دو کنوانسیون بپیوندیم. بهانه جدیدی برای باز شدن پرونده ها باشد. قوانینی علیه کشور ما در مجامع بین المللی وضع شد. زیرا هر اقدامی برای دور زدن تحریم می تواند به پرونده ای تحت عنوان پولشویی و نقض کنوانسیون پالرمو تبدیل شود.

اکبری در مورد جنگ سوریه هم اظهارنظرهای جالبی داشت که در تعصب برخی از مقامات سیاسی وقت تاثیر داشت! او در این باره نوشت:

مشکل اینجاست؛ کدام استراتژی؟ حفظ ساختار حکومتی نیمه محدود سوریه و تمرکز بر حذف عوامل و ریشه های تروریسم و ​​سپس ساماندهی اوضاع سیاسی و حکومتی در سوریه یا تمرکز بر حذف همین ساختار نیمه محدود دولتی و از دست دادن امکان نظم عملیاتی توسعه کمی و کیفی تروریسم بی هویتی و نسفان و لامکان؟ بشار اسد امروز چه توصیه ای کرد؟ یا آنچه باراک اوباما تجویز می کند؟ [4]

او همچنین به عنوان یک منتقد هوشمند در مورد تعادل امنیتی کشور ظاهر شد و نوشت:

آنچه تاکنون توانسته ایم انجام دهیم این است که از این عنصر برای تبدیل عدم تعادل به تعادل و روندهای ضد امنیتی به فرآیندهای امنیتی یا چالش ها به فرصت استفاده کنیم. مشکل ما متأسفانه نداشتن اراده لازم و کافی برای تکامل آن عنصر یا تکمیل این فرآیند با بخش فوری و ضروری آن است: یعنی قدرت مشارکتی. تحول زنجیره قدرت تعامل گسترده منطقه‌ای و حتی بین‌المللی، از طریق گسترش حوزه اقتدار - قدرت مشارکتی - با حفظ و مدیریت خردمندانه عنصر - قدرت فعال - بدون شک ضرورت امنیت ملی نظام اسلامی است. جمهوری ایران. این نسخه می تواند بیشتر آسیب ها را به قدرت ما در تعاملات منطقه ای و فراتر از آن تبدیل کند. در آن صورت لزومی ندارد که ما حسن نیت خود را ثابت کنیم و در چرخه بازی منطقه ای قرار بگیریم و برای دوری از موضع متهم شدن به تنش آفرینی، باید از موضع نفوذ و نفوذ و تخریب خود خارج شویم. عنصر ضروری و متعادل کننده توان فعال ضد. [5]

علیرضا اکبری چگونه می اندیشید و چرا جاسوس شد؟

معدوم اکبری در یادداشتی آخرین تیر را درباره رابطه ایران با آمریکا شلیک کرد و نوشت:

تا زمانی که وضعیت «اختلاف» ایران و آمریکا در نقطه کنونی (یعنی نقطه تعادل بین درگیری و توافق) است، موضع دولت روحانی نیز قوی است. اگر وضعیت مذکور به سمت «تضاد یا توافق» پیش رود، احتمال ضرورت جایگزینی دولت با ویژگی‌های متفاوت از دولت روحانی بسیار افزایش می‌یابد و این جایگزینی به یک ضرورت جدی تبدیل می‌شود. در حال حاضر اما نوعی آرامش و آرامش روانی بر این وضعیت حاکم است. بین سه تا شش هفته تا بازه زمانی تعیین کننده دولت دوازدهم باقی مانده است. تحولات این دوره بسیار مهم خواهد بود.

اکبری در یکی از یادداشت های قابل توجه خود دلایلی برای انتخاب مجدد حسن روحانی بیان می کند و می نویسد:

من معتقدم که «علت ریاست جمهوری آقای روحانی باعث بقیه آن هم خواهد شد». یکی از مهمترین دلایل انتخاب روحانی در سال 92، ضرورت سیاست خارجی و حل یک مناقشه سخت و سرد ده ساله بود. همان چیزی که به «جرگام» منتهی شد. همان زمینه ها، علل و ضرورت ها همچنان باقی است. نه تنها اجرای برجام، بلکه «مدیریت نادرست» بین ایران و آمریکا نیز اصل ضرورت آن است که همچنان ادامه دارد.

مودوم نیما زم، مدیر شبکه تروریستی آمد نیوز در یکی از گفتگوهای خود با یکی از تلویزیون های ضد انقلاب گفت که در سال 1395 اجماع بزرگی بین نیروهای مختلف شکل گرفت تا حسن روحانی بار دیگر در انتخابات پیروز شود. از جمله اینکه آمدن روحانی نقطه جوش نظام را بالا برد و یک قدم به تسلیم نزدیک شد!

علیرضا اکبری چگونه می اندیشید و چرا جاسوس شد؟

بررسی تحلیل های مختلف منتشر شده نشان می دهد که علیرضا اکبری علاوه بر اجرای یک طرح جاسوسی داخلی، بیش از یک مزدور عمل کرده است. این جاسوس چند جانبه نیز بخشی از پروژه نفوذ در ساختار کلان تصمیم گیری بوده است، هرچند اکبری از سال 82 تحت نظر نهادهای امنیتی بوده و از سال 1392 به طور کامل از مراکز تصمیم گیری قطع شده است. سیستم. اما بررسی رفتار وی به عنوان یک پرونده دوقطبی (جاسوسی-نفوذی) از اهمیت بالایی برخوردار است.

اکبری در طول دوران کاری خود به قدری غرق در نقش خود بود که حتی بسیاری از همکاران نزدیکش هم فکر نمی کردند که او یک بمب ساعتی در کنارشان باشد. دوستی و ایجاد ارتباط اجتماعی در موارد مختلف تأثیر گذاشته است. مردی که لباس های شیک می پوشید، زندگی تجملی داشت و یک شبه به خاطر رفتارهای خاصش جاسوس شد.

پس از اعدام مرد هزار چهره، همچنان باید به این سوال پاسخ داده شود که وضعیت لانه گنده ها در سفارت انگلیس در تهران که سناریوی سکته مغزی اکبری و خروج او از کشور را طراحی کرده بود، چگونه است. روزها؟ خبرها حاکی از آن است که ایستادن پشت جاسوس سوخته بخشی از پروژه اروپایی ها برای تصویب برجام است، این روزها هم پیکر یکی از سران برجام و هم آخرین پیش نویس احیای آن در دست لندن است.

ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 11
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 8
  • آی پی دیروز : 54
  • بازدید امروز : 55
  • باردید دیروز : 250
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 55
  • بازدید ماه : 8,297
  • بازدید سال : 46,098
  • بازدید کلی : 46,098